...je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín... pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Myersa z programu "Gurmáni na cestách"...
Suroviny
Suroviny
Všetky suroviny som spojil a odložil do chladničky. Použil som asi dve lyžice zelerovej vňate a menej petržlenovej...
Cesto som rozdelil na 10 dielov, 6 menších bochníčkov na marocký chlieb a 4 trošku väčšie na plnenie. Poďme najskôr na plnený chlieb... cesto som rozvaľkal na 4 rovnaké (ani zďaleka neboli úplne rovnaké :-)) okrúhle placky, asi ako väčší tanier. Na spodnú som dal polovicu mäsovej plnky, asi 2 cm od okraja som po obvode nechal priestor na prekrytie cesta. Natrel som to dookola vodou a priklopil vrchné cesto...popritláčal som, potrel bielkom a posypal sezamom, potom som spravil ešte jeden.
6 menších pochníčkov som vyvaľkal asi na 0,5cm, tiež som ich natrel bielkom a posypal sezamom, nechal som ich asi 20 minút podkysnúť a predhrial som si rúru na 180°C... keď som ich vybral z rúry, natrel som ich studenou, slanou vodou. Potom som ho nakrájal ako pizzu a bochníčky som nechal chladnúť na mriežke... dobrú chuť :-)
Suroviny
- 750g hladkej múky
- 250g popučený, alebo rozmixovaný cícer
- 100 ml mlieka
- sušené droždie
- 450ml vody
- mletá rasca
- mletý koriander
- 1 PL medu
- soľ
- sezamové semená
- vaječný bielok
Suroviny
- 400g hovädzie mleté mäso
- 1 cibuľa
- zelerová vňať
- petržlenová vňať
- mletý koriander
- 2-3 strúčiky cesnaku
- čerstvo mleté korenie
- soľ
Všetky suroviny som spojil a odložil do chladničky. Použil som asi dve lyžice zelerovej vňate a menej petržlenovej...
Cesto som rozdelil na 10 dielov, 6 menších bochníčkov na marocký chlieb a 4 trošku väčšie na plnenie. Poďme najskôr na plnený chlieb... cesto som rozvaľkal na 4 rovnaké (ani zďaleka neboli úplne rovnaké :-)) okrúhle placky, asi ako väčší tanier. Na spodnú som dal polovicu mäsovej plnky, asi 2 cm od okraja som po obvode nechal priestor na prekrytie cesta. Natrel som to dookola vodou a priklopil vrchné cesto...popritláčal som, potrel bielkom a posypal sezamom, potom som spravil ešte jeden.
6 menších pochníčkov som vyvaľkal asi na 0,5cm, tiež som ich natrel bielkom a posypal sezamom, nechal som ich asi 20 minút podkysnúť a predhrial som si rúru na 180°C... keď som ich vybral z rúry, natrel som ich studenou, slanou vodou. Potom som ho nakrájal ako pizzu a bochníčky som nechal chladnúť na mriežke... dobrú chuť :-)
mnamky,bochnicky vyzeraju velmo jedlo..rodinka z teba musi mat radost,ked im takto fajne vyvaras:)u zien je to podla mna normalka,ale u chlapa sa to ceni obzvlast:))
OdpovedaťOdstrániťblahoželám ku krásnej výhre v súťaži na vareche :)) ... máš môj obdiv, variť takto naživo pred porotou ...
OdpovedaťOdstrániťďakujem... bola to zaujímavá skúsenosť :-)
OdpovedaťOdstrániť